Alanın Tanımı
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Alanın Amacı
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının Alt Dalları
· Yiyecek İçecek Hizmetleri Dalı
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Yer Alan Meslekler
· Aşçılık
· Pastacılık
· Servis Personeli
· Barmenlik/Barmaid
· Hostluk/Hosteslik
Bu meslek elemanlarının dışında Fırıncı, Sos Aşçısı, Sıcak Yemek Aşçısı, Soğuk Yemek Aşçısı, Kahvaltı Aşçısı Baklavacı, Börekçi, Pizzacı, Muhallebici, Yufkacı, Hamurkar Kasap, Barlar Şefi, Bar Kaptanı, Şarap Servis Elemanı, Tranşör, Kahveci Güzeli, Komi, Bulaşıkçı gibi meslekler bulunmaktadır. Host/Hosteslik meslek dalında da Uçak Hostesi, Yer Hizmetleri Hostesi, Tren Hostesi, Otobüs Hostesi, Fuar/Kongre Hostesi meslekleri yer almaktadır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanının İş Olanakları
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
Yiyecek İçecek Hizmetleri Personelinde Aranan Özellikler
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Yiyecek İçecek Hizmetleri dalının yeterliklerini kazandırarak bu alanlarda istihdam edilecek personel yetiştirmeyi hedefleyen bir alandır.Okulumuzda, bu alanda 2017 çerçeve öğretim programı kapsamında Aşçılık ve Servis dallarına yönelik 2021 çerçeve öğretim programına göre ise Yiyecek İçecek Hizmetleri dalına yönelik öğretim yapılmaktadır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 8 meslek öğretmeni ve 180 öğrenci ile eğitim öğretimine devam etmektedir. 9. sınıflarımızda 52 öğrencimiz protokol çerçeve eğitim programı kapsamında öğretimlerine devam etmektedirler.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğrencileri, yukarıda belirtilen iş alanlarında istihdam edilebilmek için gerekli kazanımları okulumuz bünyesinde bulunan 3 adet mutfak atölyesi 1 adet servis atölyesi ile yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren uygulama otelimizde uygulamalı olarak öğretim gördükleri atölye dersleri ile elde etmektedirler. Bunların yanında okulumuz bünyesinde kurulan unlu mamuller üretim atölyesinde (fırın) eğitimlerini görmeye başlayacak olup fırıncılık dalında da nitelikli eleman olma yolunda ilerleme göstereceklerdir.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında nitelikli personel olarak çalışacak ve bu bölümlerde kariyer sahibi olmak isteyecek öğrencilerin okulumuzu, hatta ve hatta alanımızı tercih etmelerini istiyor ve bekliyoruz.
Rıdvan YILDIZ Esra YILDIZ
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi
Engin DİLMAÇ Murat KAYA
Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefi
Zeynep AYDIN Beşir AKSAKAL
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni
Muhammed Raşit ÖZKAN Özge DEĞİRMENCİ
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni